Herplaatsers

Enkele keren per jaar worden "oudere" Airedales bij de Airedale Terrier Club Nederland aangeboden voor herplaatsing. Door persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte of overlijden, moet soms een nieuw tehuis gezocht worden voor een Airedale. De leeftijd van zo'n Airedale kan varieren van enkele maanden tot jaren. Voor sommige mensen is zo'n zindelijke en opgevoede Airedale een uitkomst. En in de meeste gevallen went de Airedale ook al weer snel aan zijn nieuwe woonomgeving.  Wilt u graag het nieuwe baasje worden van een Airedale terrier? Neem dan contact op met  Yvonne van Ooijen; telefoonnummer 0524-532050, E-mail
De Airedale Terrier Club Nederland (A.T.C.N.) biedt een contact platform voor mensen die hun Airedale willen herplaatsen en mensen die op zoek zijn naar een herplaatser.
De uiteindelijke  “herplaatsing” is uitsluitend een zaak tussen de oude en de nieuwe eigenaar.De A.T.C.N. aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de door de eigenaar aan de nieuwe eigenaar  verstrekte informatie over (eventuele) gedragsproblemen en (eventuele) gezondheidsproblemen van de te herplaatsen hond. Ook de financiële afhandeling van de herplaatsing valt buiten het bereik van de A.T.C.N

 Dit is Sjors.

Leeftijd:                                    4 (25-11-2019)
Geslacht:                                   Gecastreerde reu.
Kan bij andere honden:              Ja
Kan bij katten:                           Nee
Kan bij kleine kinderen:             Ja
Kan bij grote kinderen:              Ja
Kan alleen thuis zijn:                 Ja
Kan mee in auto:                       Graag


Beschrijving:                                              
Sjors is een lieve, energieke en wat onstuimige reu die erg in is voor spel. Ballen, knuffels, touwen, hij speelt graag met zijn baas. Ook met kinderen speelt hij graag, voor mijn dochter van 7 is dit soms wat veel. Het maakt haar bang voor hem.
Sjors heeft geen agressie in zich, het is een lieverd. Mijn eerdere Airedale was dominanter richting andere honden, dit herken ik bij Sjors niet. Hij is vaak in voor een aai, die hij ook graag komt halen. Verder is hij natuurlijk graag buiten te vinden voor spel of lange wandelingen.
Omdat Sjors een eerder baasje heeft verloren is hij verlatingsangstig. Hij heeft er moeite mee wanneer zijn baasje weggaat. Hij is aanvankelijk onrustig, maar legt zich er dan bij neer. Mijn aangrenzende buren hebben geen last van hem. Het maakt wel dat hij erg gericht is op de bewegingen die zijn baas in huis maakt. Hij staat het liefst naast je.
Mede omdat ik per maart een andere baan heb komt het geregeld voor dat hij lang alleen moet zijn. Ook moet Sjors in de huidige situatie vrij flexibel zijn omdat hij in twee huizen woont. Dit is verre van ideaal voor hem en draagt in mijn beleving niet bij aan zijn welzijn.
Sjors heeft mijns inziens een baasje nodig die meer tijd voor hem heeft en vooral meer thuis is dan ik ben.
Daarnaast heeft Sjors een allergie en krijgt hij Hypoallergeen voer.